Karbanátky z čerstvých hříbků
50 min.
Ingredience
- 2kusyŽemle tuková
- 400gramůHouby čerstvé
- 3kusyBrambory
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžičkyMajoránka
- 1kusCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5kilogramStrouhanka
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory se slupkou uvaříme ve slané vodě, scedíme a dáme vychladnout. Housky namočíme do mléka.
- 2Na pánvi s rozehřátým olejem dozlatova zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme sladkou papriku, nakrájené houby a dusíme do změknutí hub. Do hotových hub přidáme vymačkané housky, vejce, oloupané a nastrouhané brambory, majoránku, pepř. Směs promícháme a rukama tvarujeme placky, které obalíme ve strouhance a pečeme na rozehřátém oleji dočervena.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.