Karbanátky z cukety se slaninou a sýrem
42 min.
Ingredience
- Karbanátky
- 800gramůCuketa
- 1kusŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 1lžícePetržel hladkolistá
- 100gramůSýr Lučina - termizovaný
- 80gramůSýr Gran Moravia
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceStrouhanka
- 2lžičkySůl
- 0,25lžičkaPepř bílý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžíceKopr čerstvý
- 0,5lžíceRozmarýn čerstvý
- Na obalení a smažení
- 3lžíceMouka polohrubá
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
20 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omytou cuketu nastrouháme a dáme ji do cedníku, aby z ní odtekla přebytečná šťáva. Mezitím si očistíme šalotku a drobně ji pokrájíme. Stroužek česneku prolisujeme, slaninu nakrájíme na malé kostičky. Vše dáme do mísy, přidáme nadrobno pokrájené bylinky (drobné lístky kopru, petrželky, rozmarýnu), přírodní Lučinu, jemně nastrouhaný tvrdý sýr, vejce, mouku a strouhanku. Směs promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a znovu ji promícháme. Těsto by mělo být polotuhé, spíš tužší.
- 2Do misky nasypeme polohrubou mouku na obalení. V pánvi si rozehřejeme olej. Lžicí z těsta odkrajujeme větší kopečky, obalíme je v mouce, vytvarujeme z nich menší karbanátky a vkládáme je do rozpáleného oleje. Smažíme je z každé strany dozlatova.
- 3Cuketové karbanátky podáváme teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.