Karbanátky z jehněčího masa
30 min.
Ingredience
- 380mililitrůVoda pitná
- 300gramůKuskus
- 800gramůJehněčí maso mleté
- 60gramůStrouhanka
- 60gramůCibule
- 20gramůCitronová kůra
- 15gramůPetržel - nať
- 2lžičkyKoření ras el hanout
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60mililitrůProtlak rajčatový
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1074 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
64 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuskus zalijeme vroucí vodou a přiklopený necháme bobtnat.
- 2Maso smícháme s nasekanou cibulí, citronovou kůrou, sekanou petrželí, kořením ras el hanout, protlakem, vejcem, solí a pepřem. Dobře propracujeme a vytvarujeme 12 karbanátků.
- 3Olej rozpálíme a osmažíme na něm dozlatova karbanátky.
- 4Servírujeme s kuskusem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.