Karbanátky z ovesných vloček a kvasnic

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ovesné vločky a jáhly spaříme 1 litrem horké vody, dáme je do hrnce, zalijeme 1/2 litrem vody a necháme 12 hodin namočené.
  • 2
    Druhý den je uvaříme na kaši. Budeme pomalu vařit přibližně 30 minut.
  • 3
    Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželovou nať omyjeme a pokrájíme nadrobno.
  • 4
    V pánvi na oleji (2 lžíce) zpěníme cibuli, pak na ni rozpustíme kvasnice. Když se začnou smažit (mají charakteristickou vůni), tak je přimícháme do kaše s majoránkou, petrželkou, pepřem, česnekem a popřípadě dosolíme podle chuti. Kaši zahustíme moukou a vytvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance.
  • 5
    V pánvi rozpálíme olej a karbanátky smažíme z každé strany dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 20. 6. 2016
Karbanátky z ovesných vloček a kvasnic
Měli jsme chuť na karbanátky, ale dcery chtěly nějaké zdravější, bez masa. Vyzkoušela jsem tyto. Hotová hmota se dlouho matlala a rozpadala, nešly tvořit karbanátky. Až po důkladném zahuštění strouhankou se daly tvořit placičky. Na tuku jsem nesmažila, peču tyhle věci v troubě, jen potřeném olejem. Jednak jsou všechny hotové najednou a jednak nejsou nasáklé tukem. Ochucení droždím je zajímavé a chutné.