Karbanátky z ovesných vloček a kvasnic
55 min.
Ingredience
- 1šálekOvesné vločky
- 2lžíceJáhly - loupané proso
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 2kusyČesnek
- 0,5kusPetržel - nať
- 20gramůDroždí
- 0,5lžíceMajoránka
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůStrouhanka
- 0,75decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ovesné vločky a jáhly spaříme 1 litrem horké vody, dáme je do hrnce, zalijeme 1/2 litrem vody a necháme 12 hodin namočené.
- 2Druhý den je uvaříme na kaši. Budeme pomalu vařit přibližně 30 minut.
- 3Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželovou nať omyjeme a pokrájíme nadrobno.
- 4V pánvi na oleji (2 lžíce) zpěníme cibuli, pak na ni rozpustíme kvasnice. Když se začnou smažit (mají charakteristickou vůni), tak je přimícháme do kaše s majoránkou, petrželkou, pepřem, česnekem a popřípadě dosolíme podle chuti. Kaši zahustíme moukou a vytvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance.
- 5V pánvi rozpálíme olej a karbanátky smažíme z každé strany dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 20. 6. 2016
Karbanátky z ovesných vloček a kvasnic
Měli jsme chuť na karbanátky, ale dcery chtěly nějaké zdravější, bez masa. Vyzkoušela jsem tyto. Hotová hmota se dlouho matlala a rozpadala, nešly tvořit karbanátky. Až po důkladném zahuštění strouhankou se daly tvořit placičky. Na tuku jsem nesmažila, peču tyhle věci v troubě, jen potřeném olejem. Jednak jsou všechny hotové najednou a jednak nejsou nasáklé tukem. Ochucení droždím je zajímavé a chutné.