Karbanátky z pohanky
40 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 2kusyBobkový list
- 300gramůPohanka
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžícePetržel - nať
- 5lžicStrouhanka
- 4lžíceMouka pohanková
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5lžičkaSůl
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
931 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
65 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
965 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci ve vodě povaříme bobkový list, vyjmeme, vsypeme pohanku a scedíme.
- 2Do pohanky vmícháme nastrouhaný sýr, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, majoránku, nasekanou petrželku a 1 vejce. Vše dobře promícháme.
- 3Ze směsi tvarujeme menší karbanátky, které obalíme v pohankové mouce, zbylém rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme je po obou stranách na pánvi na rozpáleném oleji.
- 4Podáváme s vařenými bramborami nebo se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.