Karbanátky z telecího masa

60 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
51 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
740 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Housky nakrájíme, zalijeme vodou a necháme chvilku namočené, potom vymačkáme. Maso umyjeme a nakrájíme na kousky, které spolu s vymačkanou houskou, nakrájenou cibuli a česnekem ve strojku na maso pomeleme do misky. Do misky přidáme macesovou mouku, vlijeme olej, rozklepneme vejce, směs promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a ještě zamícháme.
  • 2
    Z připravené směsi rukama tvarujeme kolečka, která trochu zmáčkneme, aby vznikly karbanátky. Každý obalíme ve strouhance a pečeme je z obou stran v pánvi na rozpáleném husím sádle dozlatova.
  • 3
    Upečené karbanátky pokládáme na talíře a spolu s vhodnou přílohou servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.