Karbanátky z telecího masa
60 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí maso přední
- 5kusůŽemle tuková
- 1litrVoda pitná
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 100gramůStrouhanka
- 150gramůHusí sádlo
- 50gramůMaces - nekvašený chléb
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
51 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
740 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Housky nakrájíme, zalijeme vodou a necháme chvilku namočené, potom vymačkáme. Maso umyjeme a nakrájíme na kousky, které spolu s vymačkanou houskou, nakrájenou cibuli a česnekem ve strojku na maso pomeleme do misky. Do misky přidáme macesovou mouku, vlijeme olej, rozklepneme vejce, směs promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a ještě zamícháme.
- 2Z připravené směsi rukama tvarujeme kolečka, která trochu zmáčkneme, aby vznikly karbanátky. Každý obalíme ve strouhance a pečeme je z obou stran v pánvi na rozpáleném husím sádle dozlatova.
- 3Upečené karbanátky pokládáme na talíře a spolu s vhodnou přílohou servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.