Karbanátky z uzené tresky s bylinkami
45 min.
Ingredience
- 300gramůTreska uzená
- 140gramůBramborová kaše
- 3kusyCibulka jarní
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůPetržel - nať
- 45gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 85gramůStrouhanka
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaHořčice dijonská
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
28 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nafiletovanou uzenou tresku vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody, přikryjeme alobalem, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Vyjmeme z trouby, maso rozebereme na lupínky.
- 2V míse smícháme bramborovou kaši s hořčicí, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, citronovou kůrou, šťávou a nasekanou petrželkou. Přidáme tresku, promícháme, osolíme a opepříme.
- 3Směs rozdělíme na 12 stejných dílů a vytvarujeme karbanátky. Postupně je obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.
- 4V pánvi na rozehřátém oleji smažíme karbanátky dozlatova. Po usmažení je vyjmeme na papírovou utěrku.
- 5Podáváme horké, vhodnou přílohou je hlávkový salát a tatarská omáčka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.