Karbanátky z uzené tresky s bylinkami

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
28 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nafiletovanou uzenou tresku vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody, přikryjeme alobalem, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Vyjmeme z trouby, maso rozebereme na lupínky.
  • 2
    V míse smícháme bramborovou kaši s hořčicí, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, citronovou kůrou, šťávou a nasekanou petrželkou. Přidáme tresku, promícháme, osolíme a opepříme.
  • 3
    Směs rozdělíme na 12 stejných dílů a vytvarujeme karbanátky. Postupně je obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.
  • 4
    V pánvi na rozehřátém oleji smažíme karbanátky dozlatova. Po usmažení je vyjmeme na papírovou utěrku.
  • 5
    Podáváme horké, vhodnou přílohou je hlávkový salát a tatarská omáčka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.