Kari kuře pečené s bramborami a pikantním dresinkem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
38 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kousky a vaříme v osolené vodě asi 5 minut, dokud nezměknou. Potom je slijeme do síta a necháme okapat. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Papriky a okurku dobře omyjeme a nakrájíme na proužky.
  • 2
    Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a dáme je do misky. Přidáme cibuli, kari koření a 1 lžíci olivového oleje, vše důkladně promícháme, aby se maso obalilo.
  • 3
    Připravíme si dresink. Chili papričku velmi jemně nakrájíme a smícháme s majonézou a citronovou šťávou, podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    V pánvi poté rozpálíme olej a na něm smažíme kuřecí maso přibližně 10 minut, až je propečené a měkké. Potom k němu přidáme uvařené, okapané brambory a při občasném obracení a míchání smažíme ještě 5 minut.
  • 5
    Na talíře položíme salátové listy, nakrájené papriky a okurky, k nim pak přidáme opečené kuře s bramborami a přelijeme dresinkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.