Kari kuře pečené s bramborami a pikantním dresinkem
35 min.
Ingredience
- 450gramůBrambory
- 1kusCibule
- 1kusSalát hlávkový
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusOkurka salátová
- 2lžíceKari koření
- 1kusChilli paprička sušená
- 0,5decilitrCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůKuřecí prsa
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1litrVoda pitná
- 150gramůMajonéza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
38 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kousky a vaříme v osolené vodě asi 5 minut, dokud nezměknou. Potom je slijeme do síta a necháme okapat. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Papriky a okurku dobře omyjeme a nakrájíme na proužky.
- 2Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a dáme je do misky. Přidáme cibuli, kari koření a 1 lžíci olivového oleje, vše důkladně promícháme, aby se maso obalilo.
- 3Připravíme si dresink. Chili papričku velmi jemně nakrájíme a smícháme s majonézou a citronovou šťávou, podle chuti osolíme a opepříme.
- 4V pánvi poté rozpálíme olej a na něm smažíme kuřecí maso přibližně 10 minut, až je propečené a měkké. Potom k němu přidáme uvařené, okapané brambory a při občasném obracení a míchání smažíme ještě 5 minut.
- 5Na talíře položíme salátové listy, nakrájené papriky a okurky, k nim pak přidáme opečené kuře s bramborami a přelijeme dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.