Kari kuře se sušeným ovocem

90 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1477 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
105 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
18 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřata zbavíme nečistot a nakrájíme na osm částí. Jogurt smícháme se špetkou soli a kuře v něm obalíme. Necháme 30 minut bokem.
  • 2
    Na přepuštěném másle ve velké pánvi osmažíme zelené chilli papričky, poté je odložíme bokem. Následně smícháme s česnekem, cibulí a zbytkem koření a nadále smažíme. Když je směs lehce osmahnutá, vložíme do pánve kuřecí kousky a smažíme, dokud nám nezezlátnou a nezměknou.
  • 3
    Smícháme mák, melounová semínka, slunečnicová semínka, mandle a rozdrtíme. Směs zalijeme lžící smetany. Omáčku osmažíme na jiné pánvi a když je hotová, zalijeme jí kuře na první pánvi. Zalijeme trochou vody, zamícháme a necháme chvíli povařit.
  • 4
    Maso ozdobíme zelenými chilli papričkami, koriandrem a zbylou smetanou. Kuře následně podáváme. Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.