Kari z kuřecích jater
50 min.
Ingredience
- 500gramůJátra kuřecí
- 3kusyCibule
- 6stroužkůČesnek
- 2kusyFeferony
- 250gramůRajčata
- 2lžíceJogurt bílý
- 1lžičkaKari koření
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaGaram masala
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaHřebíček
- 0,5lžičkaKmín drcený
- Horké koření [39441]
- 0,5lžičkaHřebíček
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
20 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Játra rozkrájíme na kousky. Cibuli nasekáme, rajčata pokrájíme a společně osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme utřený česnek, nadrobno nasekané feferony a zázvor. Promícháme, do směsi vložíme maso.
- 2Po cca 5 minutách vmícháme jogurt a ostatní koření, poté ještě chvíli restujeme. Následně podlijeme a dusíme do měkka. Na závěr osolíme.
- 3Horké koření [39441]:
- 4koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.