Karí z růžičkové kapusty
60 min.

Ingredience
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 2kusyBobkový list
- 4kusyHřebíček
- 400gramůBrambory
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 400gramůCibule
- 0,75šálekOlej stolní
- 1lžíceKari koření
- 600gramůKapusta růžičková
- 3lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
40 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a dusíme ji na oleji, až zesklovatí. Přidáme karí koření, papriku, bobkový list, hřebíček a růžičkovou kapustu. Za stálého míchání vše dusíme asi 10 minut.
- 2Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a spolu s protlakem je přidáme ke kapustě. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a zvolna dodusíme.
- 3Když je kapusta měkká, odstraníme bobkové listy a hřebíček a pokrm podle chuti přisolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.