Kari-zeleninová polévka
50 min.
Ingredience
- 3kusyMrkev kořen
- 2kusyCibule
- 2kusyBrambory rané
- 2kusyCuketa
- 1litrVývar zeleninový
- 250gramůFazole bílé
- 250gramůFazole červené
- 200mililitrůSmetana na vaření
- 4lžíceOlej rostlinný
- 5gramůKari koření
- 1gramSůl
- 1gramSkořice mletá
- 1gramMuškátový oříšek
- 1gramKurkuma
- 1gramZázvor mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
14 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rostlinný olej rozpálíme v pánvi s vyššími stěnami. Přisypeme na něj kari koření. Dál vsypeme špetku mleté skořice, muškátového oříšku, kurkumy a zázvoru. Promícháme a osmahneme během jedné minuty.
- 2Do pánve nyní postupně přidáváme na drobné kostičky o hraně asi 1 centimetru nakrájenou zeleninu: cibuli, brambory, cuketu a mrkev. Smažíme ještě 5 minut.
- 3Obsah pánve potom přeložíme do většího hrnce a zalijeme předem připraveným zeleninovým vývarem. Jakmile polévka přijde k varu, ztlumíme ji a na mírnější teplotě vaříme po dobu 20 minut, aby zelenina byla úplně měkká. Do vývaru potom přidáme ještě bílé a červené fazole. Pokud nejsou konzervované, musíme je den předem namočit do vody, aby přes noc změkly. Směs ještě chvíli vaříme, potom ji odstavíme z plotny a nakonec do ní vmícháme smetanu. Dochutíme ještě kořením a na závěr posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.