Kari-zeleninová polévka

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
14 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rostlinný olej rozpálíme v pánvi s vyššími stěnami. Přisypeme na něj kari koření. Dál vsypeme špetku mleté skořice, muškátového oříšku, kurkumy a zázvoru. Promícháme a osmahneme během jedné minuty.
  • 2
    Do pánve nyní postupně přidáváme na drobné kostičky o hraně asi 1 centimetru nakrájenou zeleninu: cibuli, brambory, cuketu a mrkev. Smažíme ještě 5 minut.
  • 3
    Obsah pánve potom přeložíme do většího hrnce a zalijeme předem připraveným zeleninovým vývarem. Jakmile polévka přijde k varu, ztlumíme ji a na mírnější teplotě vaříme po dobu 20 minut, aby zelenina byla úplně měkká. Do vývaru potom přidáme ještě bílé a červené fazole. Pokud nejsou konzervované, musíme je den předem namočit do vody, aby přes noc změkly. Směs ještě chvíli vaříme, potom ji odstavíme z plotny a nakonec do ní vmícháme smetanu. Dochutíme ještě kořením a na závěr posypeme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.