Karibská kuřecí stehna

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
29 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí sehna omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, rozdělíme na špalíčky a paličky, poté vložíme do mísy.
  • 2
    Z 2 limetek ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Oloupané stroužky česneku rozsekáme nadrobno, smícháme s limetkovou šťávou i kůrou, osolíme, opepříme, vzniklou směsí potřeme porce kuřete. Mísu zakryjeme a maso dáme marinovat do ledničky. Během marinování občas obrátíme. Maso necháme v marinádě minimálně dvě hodiny, ideální však je nechat porce naložené přes noc.
  • 3
    Oloupanou cibuli rozkrájíme na kolečka. Řapíkatý celer očistíme, otrháme lístky (ty uschováme na ozdobu), řapíky nakrájíme na plátky.
  • 4
    Porce kuřete vyjmeme z marinády, osušíme a vložíme do kastrolu s rozehřátým olejem. Zvolna opékáme z obou stran do zlatova, přidáme cibuli a celer, podusíme do měkka.
  • 5
    Troubu zapneme na 180°C (plyn na stupeň 4).
  • 6
    Do kastrolu ke kuřeti přidáme vývar i kari koření, zamícháme a dusíme ještě 20 minut, poté přimícháme odloženou marinádu. Nakonec kastrol s kuřetem vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut. Porce rozložíme na servírovací mísu, ozdobíme řezy limetky a lístky celeru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.