Kaše z cizrny s rajčaty

90 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
12 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cizrnu na 12 hodin (nejlépe přes noc) namočíme do studené vody. Než ji začneme vařit, vodu vyijeme, cizrnu dobře propláchneme, necháme okapat a nasypeme do hrnce s čerstvou vodou. V zakrytém hrnci ji přivedeme k varu a povaříme 10 minut, přitom sbíráme vzniklou pěnu. Pak snížíme příkon tepla a stále zakrytou ji vaříme dále asi hodinu, až změkne.
  • 2
    Mezitím spaříme a oloupeme rajčata, odstraníme z nich semena a nahrubo je pokrájíme. Dále vymačkáme šťávu ze dvou citronů, z poloviny jednoho z nich předtím ostrouháme kůru, utřeme dva oloupané stroužky česneku se solí, na jemno posekáme dva pórky a tři lžíce čerstvé petrželky nebo máty.
  • 3
    Uvařenou cizrnu slijeme, přitom stranou odložíme několik kuliček na ozdobení hotového pokrmu. Šest lžic vývaru ponecháme a vlijeme do mixeru. Přidáme vařenou cizrnu, čtyři lžíce olivového oleje, citronovou šťávu a mixujeme do jemna.
  • 4
    Hotovou kaši doplníme rajčaty, pórkem, citronovou kůrou a česnekem, přidáme petrželku nebo mátu, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Směs potom dáme vychladit na půl hodiny do chladničky. Servírujeme ozdobené kuličkami cizrny a přelité olivovým olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.