Kaše ze špenátu
35 min.
Ingredience
- 700gramůŠpenát listový čerstvý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5kusůVejce slepičí
- 150mililitrůMléko kefírové
- 2stroužkyČesnek
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 160gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
40 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Špenát očistíme, opereme, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Česnek prolisujeme, petrželovou nať posekáme nadrobno. Sýr nahrubo nastrouháme.
- 2Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, vmícháme špenát, dusíme, průběžně nezapomínáme promíchat. Když se špenát začíná rozvářet, zašleháme smetanu a 10 minut za stálého míchání na mírném plameni vaříme. Poté vmícháme v kefíru rozšlehaná vejce, sůl, pepř, česnek, nať a vymícháme hladkou kaši. Vaříme, až se odpaří tolik tekutiny, aby byla špenátová kaše správně hustá. Podáváme ji posypanou strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.