Kaštanová nádivka s parmskou šunkou
20 min.
Ingredience
- 2kusyCibule červená
- 100gramůŠunka parmská
- 4lžícePažitka
- 75gramůMáslo čerstvé
- 250gramůKaštany jedlé
- 250gramůStrouhanka
- 400gramůKaštanové pyré
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli očistíme a nahrubo nasekáme. Parmskou šunku nakrájíme na proužky a pažitku nasekáme najemno.
- 2V kastrole rozpálíme máslo a orestujeme na něm cibuli, parmskou šunku a pažitku.
- 3Takto orestovanou směs vložíme do nerezové mísy, přidáme na kostky nakrájené kaštany, strouhanku a kaštanové pyré. Vše důkladně promícháme.
- 4Nakonec osolíme, přidáme vejce, muškátový oříšek a pepř a ještě jednou promícháme.
- 5Nádivku uložíme na 12 hodiny do chladničky a poté jí můžeme použít k plnění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.