Katův šleh s bramborákem
60 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100mililitrůOmáčka sladkokyselá
- 2lžíceKečup
- 1kusCibule
- 2kusyRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 1000gramůBrambory
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyKmín drcený
- 2lžičkyMajoránka
- 50mililitrůMléko polotučné
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůPaprika červená
- 100mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
37 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Opečeme spolu s cibulí nakrájenou najemno na olivovém oleji. Zalijeme sladkokyselou omáčkou a kečupem, přidáme nakrájenou kapií a oloupanými a nakrájenými rajčaty. Osolíme a opepříme podle chuti.
- 2Nyní si připravíme bramboráky – brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme s utřeným stroužkem česneku, s vejcem, moukou, přidáme kmín a majoránku. Je-li směs příliš hustá, přidáme mléko. Bramboráky smažíme na oleji dozlatova.
- 3Kuřecí směs podáváme s bramboráky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.