Kavkazský šašlik (minutka)
50 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 200gramůSlanina vepřová
- 20gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1000gramůSkopová kýta
- 50gramůTuk
- 100gramůMáslo čerstvé
- 500gramůRýže loupaná
- 500gramůRajčata
- 300mililitrůVoda pitná
- 100gramůCitrony
- 30gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
35 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Skopovou kýtu vykostíme, odblaníme, zbavíme šlach a opláchneme v teplé vodě. Nakrájíme ji na kousky (4-6ks na porci), mírně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, pokapeme tukem a necháme odležet v chladu.
- 2Potom maso napichujeme střídavě s plátky slaniny a kousky cibule (1/2 dávky) na jehly nebo na špejle.
- 3Šašlik pečeme na roštu nebo na zbylém tuku po obou stranách dozlatova.
- 4Do tuku od pečení přidáme máslo, zalijeme vodou, přisolíme a provaříme.
- 5Příprava rýže: Rýži důkladně opereme, osolíme, přidáme rajčata nakrájená na kousky, tuk a přilijeme vodu (na 1 šálek rýže 1,5 šálku vody).
- 6Rýži přivedeme do varu, promícháme a pod poklicí dusíme v troubě doměkka.
- 7Šašlik klademe na teplé talíře s rýží, přelijeme šťávou a obložíme jemně nakrájenou cibulí a plátkem omytého citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.