Kavkazský šašlik (minutka)

50 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
35 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopovou kýtu vykostíme, odblaníme, zbavíme šlach a opláchneme v teplé vodě. Nakrájíme ji na kousky (4-6ks na porci), mírně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, pokapeme tukem a necháme odležet v chladu.
  • 2
    Potom maso napichujeme střídavě s plátky slaniny a kousky cibule (1/2 dávky) na jehly nebo na špejle.
  • 3
    Šašlik pečeme na roštu nebo na zbylém tuku po obou stranách dozlatova.
  • 4
    Do tuku od pečení přidáme máslo, zalijeme vodou, přisolíme a provaříme.
  • 5
    Příprava rýže: Rýži důkladně opereme, osolíme, přidáme rajčata nakrájená na kousky, tuk a přilijeme vodu (na 1 šálek rýže 1,5 šálku vody).
  • 6
    Rýži přivedeme do varu, promícháme a pod poklicí dusíme v troubě doměkka.
  • 7
    Šašlik klademe na teplé talíře s rýží, přelijeme šťávou a obložíme jemně nakrájenou cibulí a plátkem omytého citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.