Kebab s houbami
16 min.
Ingredience
- 520gramůVepřová plec
- 250gramůHříbky čerstvé
- olej na potření
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2stroužkyČesnek
- 2špetkySůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaChilli koření mleté
- 2špetkyPepř bílý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžíceOlivy nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
41 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
550 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřové libové maso z plecka omyjeme, osušíme a pokrájíme na trochu větší kostky - přibližně 4 x 4 cm. Čerstvé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na silnější plátky (5-7 mm).
- 2Připravíme si ochucený olej na potření: do misky dáme olivový olej, utřený česnek, sůl, omytou drobně pokrájenou petrželku, chilli, pepř a šťávu z citronu. 2 zelené a 2 černé olivy bez pecek drobně posekáme. Směs dobře promícháme.
- 3Maso střídavě napichujeme na jehly a před a během grilování maso s houbami potíráme ochuceným olejem a otáčíme. Grilujeme asi 5-6 minut při středně vysoké teplotě. Maso je hotové - když ho propíchneme a z masa vytéká čirá šťáva. Hotové grilované maso, podáváme s přílohou podle chuti, ještě polijeme zbytkem ochuceného oleje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.