Kebab ze sekané na grilu
33 min.
Ingredience
- 4kusyPečivo pšeničné jemné tukové
- Kebab
- 2kusyCibule
- 2,5lžíceOregano čerstvé
- 250gramůVepřový bok
- 250gramůHovězí maso přední
- 1,5lžičkyKmín římský
- 3lžičkyPepř černý mletý
- 3lžičkySůl
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceSádlo škvařené
- Tzatziky
- 2lžíceKopr čerstvý
- 300gramůOkurka salátová
- 2stroužkyČesnek
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 250gramůJogurt bílý choceňský smetanový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
870 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
63 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očistíme 2 cibule, drobně je pokrájíme a 1 zpěníme dorůžova na 1 lžíci sádla. Omyjeme malou chilli papričku, rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme ji nadrobno. Čerstvé oregano omyjeme a velmi drobně pokrájíme.
- 2Vepřové a hovězí maso omyjeme, osušíme a pomeleme nahrubo na masovém strojku. V míse ho promícháme s drceným římským kmínem, čerstvě pomletým pepřem, solí, chilli papričkou, oreganem, osmaženou i syrovou cibulí. Směs důkladně promícháme a necháme asi 20 minut odpočinout. Poté mokrýma rukama vytvarujeme placičky silné asi 2 cm.
- 3Mezitím si připravíme vlastní tzatziky: do mísy dáme kvalitní smetanový hustý jogurt (Choceňský). Omyjeme kopr, salátovou okurku a očistíme česnek. Kopr drobně pokrájíme, oloupanou okurku nastrouháme, česnek prolisujeme a vše přidáme k jogurtu. Podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme citronovou šťávou, důkladně promícháme s olivovým olejem a dáme na chvíli do chladničky. Připravíme masové placičky - kebaby, dáme je na středně rozpálený rošt grilu (180°C-200°C) a pečeme asi 3 minuty z každé strany dozlatohněda. Poté je během pečení 1x z každé strany potřeme chilli olejem.
- 4Ke kebabům na talíře rozdělíme tzatziki a podáváme k nim křupavé pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.