Kebab ze sekané na grilu

33 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
870 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
63 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme 2 cibule, drobně je pokrájíme a 1 zpěníme dorůžova na 1 lžíci sádla. Omyjeme malou chilli papričku, rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme ji nadrobno. Čerstvé oregano omyjeme a velmi drobně pokrájíme.
  • 2
    Vepřové a hovězí maso omyjeme, osušíme a pomeleme nahrubo na masovém strojku. V míse ho promícháme s drceným římským kmínem, čerstvě pomletým pepřem, solí, chilli papričkou, oreganem, osmaženou i syrovou cibulí. Směs důkladně promícháme a necháme asi 20 minut odpočinout. Poté mokrýma rukama vytvarujeme placičky silné asi 2 cm.
  • 3
    Mezitím si připravíme vlastní tzatziky: do mísy dáme kvalitní smetanový hustý jogurt (Choceňský). Omyjeme kopr, salátovou okurku a očistíme česnek. Kopr drobně pokrájíme, oloupanou okurku nastrouháme, česnek prolisujeme a vše přidáme k jogurtu. Podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme citronovou šťávou, důkladně promícháme s olivovým olejem a dáme na chvíli do chladničky. Připravíme masové placičky - kebaby, dáme je na středně rozpálený rošt grilu (180°C-200°C) a pečeme asi 3 minuty z každé strany dozlatohněda. Poté je během pečení 1x z každé strany potřeme chilli olejem.
  • 4
    Ke kebabům na talíře rozdělíme tzatziki a podáváme k nim křupavé pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.