Kebabčata
40 min.
Ingredience
- 600gramůCibule
- 750gramůHovězí maso přední
- 750gramůVepřová plec
- 20gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 100gramůStrouhanka
- 500gramůRajčata
- 50gramůČesnek
- 80gramůVejce slepičí
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
42 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně semeleme spolu s česnekem a polovinou dávky cibule. Mírně osolíme, opepříme, přidáme vejce a část strouhanky (druhou část použijeme při tvarování kebabčat). Směs dobře promícháme a rozdělíme na 40 stejných dílků.
- 2Z dílků tvarujeme malé oválné karbanátky (4ks na 1 porci). V horkém oleji je po obou stranách opečeme dozlatova.
- 3Při podávání kebabčata přeléváme zbylým výpekem a obkládáme je plátky rajčat a cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.