Kebaby jehněčí s mátou
35 min.
Ingredience
- 2lžičkyKoriandr mletý
- 2lžičkyKmín drcený
- 3kusyHřebíček
- 6kusůPepř černý celý
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceMáta
- 1kusCibule
- 400gramůJehněčí maso mleté
- 0,5lžičkaSůl
- 1,5decilitryJogurt bílý
- 100gramůOkurka salátová
- 1lžičkaChutney mangové
- 3kusyKardamom
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
28 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nasucho rozehřejeme pánev a pražíme koriandr, hřebíčky, kmín, pepř, tobolky kardamomu, dokud nezačne koření silně vonět.
- 2V hmoždíři rozdrtíme opražené koření. Do mixéru vložíme zázvor, česnek a rozmixujeme na kaši. Přidáme rozemleté koření a smícháme s mátou, solí, jehněčím a cibulí.
- 3Vytvarujeme ze směsi 4 malé šišky a dáme je na grilovací jehly. Opékáme v předehřátém grilu 15 minut a občas jehlami protočíme.
- 4Jogurt, mátu, okurku a mangové čatní smícháme a připravíme tak omáčku na namáčení.
- 5Kebaby podáváme teplé s omáčkou na namáčení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.