Kebaby jehněčí s mátou

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
28 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nasucho rozehřejeme pánev a pražíme koriandr, hřebíčky, kmín, pepř, tobolky kardamomu, dokud nezačne koření silně vonět.
  • 2
    V hmoždíři rozdrtíme opražené koření. Do mixéru vložíme zázvor, česnek a rozmixujeme na kaši. Přidáme rozemleté koření a smícháme s mátou, solí, jehněčím a cibulí.
  • 3
    Vytvarujeme ze směsi 4 malé šišky a dáme je na grilovací jehly. Opékáme v předehřátém grilu 15 minut a občas jehlami protočíme.
  • 4
    Jogurt, mátu, okurku a mangové čatní smícháme a připravíme tak omáčku na namáčení.
  • 5
    Kebaby podáváme teplé s omáčkou na namáčení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.