Kečup s cibulí a rajčaty
70 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 3kusyPepř černý celý
- 2kusyNové koření celé
- 1kilogramRajčata
- 100gramůJablka
- 12gramůSůl
- 0,6decilitrOcet kvasný lihový
- 50gramůCukr krupice
- 1kusHřebíček
- 1kusSkořice celá
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Omytá rajčata nakrájíme na kousky, omytá jablka zbavíme jádřinců a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Vše vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody a za častého míchání rozvaříme na kaši.
- 2Kaši prolisujeme přes jemné síto, přidáme hřebíček, nové koření, pepř a skořici, vše svázané v plátýnku, a za stálého míchání odpaříme do hustoty kečupu. Osolíme, osladíme, okyselíme a ještě chvíli podusíme. Nakonec odstraníme koření.
- 3Horký kečup nalijeme do čistých nahřátých lahví. Dobře je uzavřeme a sterilujeme v zavařovacím hrnci při teplotě 85 stupňů Celsia asi 20 minut. Lahve vyjmeme a ochladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.