Kedgeree
55 min.
Ingredience
- 230gramůFilé rybí
- 1lžíceOlej kukuřičný
- 230gramůTreska mražená
- 1kusCibule
- 0,25lžičkaZázvor mletý
- 1hrnekRýže loupaná
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaKurkuma
- 0,5lžičkaKmín římský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
4 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ryby dáme do velké hluboké pánve, přelijeme vodou a zvolna vaříme 15 minut. Ryby přendáme na talíř a necháme vychladnout. Tekutinu, ve které se ryby vařily, přecedíme a dolijeme 2 hrnky vody.
- 2V kastrolu rozpálíme olej, přidáme cibuli a opékáme ji 3 minuty. Přidáme koření a rýži a za stálého míchání prohřejeme. Rýži přelijeme tekutinou, v níž se vařily ryby a dusíme 20 minut doměkka. Ryby zbavíme kůže a kostí, rozebereme na kousky a přimícháme do rýže. Podle chuti osolíme a opepříme. Uvařené vejce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Kedgeree rozdělíme na talíře, ozdobíme vejcem a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.