Kedlubnová polévka se zavářkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci na rozpáleném másle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme oloupané kedlubny nakrájené na nudličky a řeřichu, osolíme, opepříme a necháme chvilku podusit. Ochutíme muškátovým oříškem, podlijeme vývarem a vínem a zakryté vaříme na mírném ohni 15 minut. Polovinu polévky odebereme, tu co zůstane v hrnci rozmixujeme ručním mixérem a nerozmixovanou vrátíme zpět.
  • 2
    Mleté maso smícháme se strouhankou a vejci, osolíme a opepříme, přidáme nasekanou petrželku a citronovou kůru. Dokonale promícháme a přendáme na prkénko. Polévku znovu přivedeme k varu a z prkénka do ní nožem po kouskách seškrabujeme masovou hmotu a necháme 10 minut povařit na mírném ohni. Podáváme ozdobené snítkou petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.