Kedlubnová polévka se zavářkou
45 min.
Ingredience
- 100gramůŘeřicha
- 300gramůKedlubna
- 1kusCibule
- 30gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 3gramyMuškátový oříšek
- 250mililitrůVíno bílé
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 10gramůPetržel kudrnka
- Na zavářku
- 150gramůTelecí maso mleté
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůStrouhanka
- 6gramůPepř bílý
- 5gramůSůl
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na rozpáleném másle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme oloupané kedlubny nakrájené na nudličky a řeřichu, osolíme, opepříme a necháme chvilku podusit. Ochutíme muškátovým oříškem, podlijeme vývarem a vínem a zakryté vaříme na mírném ohni 15 minut. Polovinu polévky odebereme, tu co zůstane v hrnci rozmixujeme ručním mixérem a nerozmixovanou vrátíme zpět.
- 2Mleté maso smícháme se strouhankou a vejci, osolíme a opepříme, přidáme nasekanou petrželku a citronovou kůru. Dokonale promícháme a přendáme na prkénko. Polévku znovu přivedeme k varu a z prkénka do ní nožem po kouskách seškrabujeme masovou hmotu a necháme 10 minut povařit na mírném ohni. Podáváme ozdobené snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.