Kedlubnové senviče s kadeřavým salátem

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
41 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Salát natrháme na kousky, opláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.
  • 2
    V misce smícháme zakysanou smetanu, citronovu šťávu a hořčici, podle chuti opepříme a osolíme, vložíme kousky salátu a promícháme.
  • 3
    Kedlubny oloupeme, nakrájíme na 8 stejně silných plátků a vaříme 5 minut ve vodě. Uvařené necháme v sítu okapat.
  • 4
    Do jednoho talíře nasypeme sezamová semínka, v druhém rozšleháme 4 žloutky a 2 lžíce vody.
  • 5
    Plátky kedlubny z obou stran opepříme a osolíme, na polovinu položíme 1 plátek ementálu a zbylými kedlubnami je přiklopíme. Kedlubnové sendviče obalíme v rozšlehaných žloutcích a pak v semínkách sezamu.
  • 6
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a obalené sendviče na něm pečeme z obou stran dozlatova 3-4 minuty. Obracíme je opatrně, aby se nerozpadly.
  • 7
    Na talíře rozprostřeme salát, na něj dáme kedlubnové sendviče a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.