Kedlubnové senviče s kadeřavým salátem
30 min.
Ingredience
- 4kusyKedlubna
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 75gramůSezam - semena
- 1kusSalát kadeřavý
- 200gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 2lžičkyHořčice
- 120gramůSýr Ementál (Primátor)
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
41 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Salát natrháme na kousky, opláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.
- 2V misce smícháme zakysanou smetanu, citronovu šťávu a hořčici, podle chuti opepříme a osolíme, vložíme kousky salátu a promícháme.
- 3Kedlubny oloupeme, nakrájíme na 8 stejně silných plátků a vaříme 5 minut ve vodě. Uvařené necháme v sítu okapat.
- 4Do jednoho talíře nasypeme sezamová semínka, v druhém rozšleháme 4 žloutky a 2 lžíce vody.
- 5Plátky kedlubny z obou stran opepříme a osolíme, na polovinu položíme 1 plátek ementálu a zbylými kedlubnami je přiklopíme. Kedlubnové sendviče obalíme v rozšlehaných žloutcích a pak v semínkách sezamu.
- 6Ve velké pánvi rozehřejeme olej a obalené sendviče na něm pečeme z obou stran dozlatova 3-4 minuty. Obracíme je opatrně, aby se nerozpadly.
- 7Na talíře rozprostřeme salát, na něj dáme kedlubnové sendviče a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.