Kedlubny plněné houbami a rýží

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
6 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kedlubny oloupeme a vaříme ve vodě ochucené vegetou téměř doměkka, zhruba 25 minut. Poté kedlubny scedíme a vývar z nich odložíme stranou pro pozdější použití. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme.
  • 2
    Na lžíci oleje zpěníme cibuli, přidáme žampiony a po minutě přisypeme mletou papriku, přidáme spařenou rýži, opepříme, osolíme, zalijeme 600 ml vody a dusíme v předehřáté troubě na 200 °C doměkka. Poté vmícháme třetinu nastrouhaného sýra.
  • 3
    Scezené kedlubny oloupeme, svršky skrojíme, vnitřek vydlabeme. Naplníme upečenou směsí, přiklopíme seříznutými vršky. Naskládáme vedle sebe do vymazaného pekáče, posypeme zbytkem sýra a dáme zapéci do trouby. Až se sýr roztaví a mírně načervená, kedlubny vyjmeme.
  • 4
    Vnitřky kedluben jemně nakrájíme, zalijeme odloženým vývarem a přivedeme k varu. V mléce rozmícháme mouku, přidáme do vývaru, řádně rozmícháme a vaříme do zhoustnutí. Na závěr do omáčky vmícháme nasekanou petrželku, dosolíme, okořeníme a v omáčníku servírujeme k plněným kedlubnám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.