Kedlubny plněné houbami a rýží
80 min.
Ingredience
- 2,6litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 1lžíceVegeta
- 8kusůKedlubna
- 1,5lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 150gramůRýže loupaná
- 1hrstPetržel - nať
- 200mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMouka rýžová
- 40gramůSýr Eidam cihla 40%
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 150gramůŽampiony čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
6 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Kedlubny oloupeme a vaříme ve vodě ochucené vegetou téměř doměkka, zhruba 25 minut. Poté kedlubny scedíme a vývar z nich odložíme stranou pro pozdější použití. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme.
- 2Na lžíci oleje zpěníme cibuli, přidáme žampiony a po minutě přisypeme mletou papriku, přidáme spařenou rýži, opepříme, osolíme, zalijeme 600 ml vody a dusíme v předehřáté troubě na 200 °C doměkka. Poté vmícháme třetinu nastrouhaného sýra.
- 3Scezené kedlubny oloupeme, svršky skrojíme, vnitřek vydlabeme. Naplníme upečenou směsí, přiklopíme seříznutými vršky. Naskládáme vedle sebe do vymazaného pekáče, posypeme zbytkem sýra a dáme zapéci do trouby. Až se sýr roztaví a mírně načervená, kedlubny vyjmeme.
- 4Vnitřky kedluben jemně nakrájíme, zalijeme odloženým vývarem a přivedeme k varu. V mléce rozmícháme mouku, přidáme do vývaru, řádně rozmícháme a vaříme do zhoustnutí. Na závěr do omáčky vmícháme nasekanou petrželku, dosolíme, okořeníme a v omáčníku servírujeme k plněným kedlubnám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.