Kibbeh
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 250gramůBulgur
- 2kusyLilek
- 1kusChilli paprička
- 1špetkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePažitka
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 0,5lžičkaKoriandr čerstvý
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
16 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Bulgur dáme do mísy, zalijeme vodou těsně nad povrch a dáme na 20 minut změknout. Omyjeme a očistíme lilky a nakrájíme je nahrubo. Česnek oloupeme a pokrájíme nahrubo. Chilli papričku podélně rozkrojíme a zbavíme jader a stopky.
- 2Bulgur scedíme přes sítko, necháme okapat a dáme do misky. Zeleninu rozmixujeme v mixéru na pyré a přidáme k bulguru. Škrobovou moučku rozmícháme s troškou vody a přidáme do směsi. Oloupeme a nadrobno pokrájíme cibuli a společně s kořením přidáme do směsi. Směs osolíme a rukama dobře propracujeme. Tvarujeme větší kuličky a naplocho je stlačíme.
- 3Na pánvi rozpálíme olej a kibbehy na středně silném ohni vysmažíme dozlatova. Na papírové utěrce necháme okapat tuk. Pažitku opláchneme a nasekáme nadrobno. Kibbehy podáváme posypané pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.