Kibbeh s cuketou
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 250gramůBulgur
- 2kusyCuketa
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 1kusCibule červená
- 1lžícePažitka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 150mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
39 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
12 g
Cukr
759 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme bulgur, zalijeme ho vroucí vodou, necháme asi 20 minut změknout. Cukety omyjeme, očistíme a nahrubo nakrájíme. Česnek oloupeme, chilli papričku očistíme a zbavíme semen, nahrubo rozsekáme.
- 2Bulgur scedíme, necháme okapat, vložíme do velké mísy.
- 3Do další mísy vložíme všechnu zeleninu, rozmixujeme ji na pyré. Rozmixovanou hmotu přendáme do velké mísy k bulguru, přidáme škrob, trochu vody, na jemno nakrájenou červenou cibuli, na jemno nasekanou pažitku, sůl, pepř. Rukama těsto důkladně propracujeme, poté z něj tvoříme kuličky.
- 4Na pánvi rozpálíme olej a bulgurové kuličky smažíme do zlatova. Osmažené kuličky servírujeme na připravené talíře a zdobíme na jemno sekaným koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.