Klasická chlebová nádivka

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Toastový chléb nakrájíme na kostičky. Rozprostřeme ho do pekáčku a pečeme 10 minut na 150 °C.
  • 2
    Mezitím ohřejeme máslo a olivový olej. Až se rozpustí přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, celerovou nať, fenyklová semínka, rozmarýn, sůl a pepř a necháme 20 minut dusit na mírném plameni. Když je zelenina měkká, odstavíme.
  • 3
    Přidáme kostky chleba a 300 ml vývaru a nasekanou petrželku.
  • 4
    Necháme hodinu odpočinout. Potom můžeme nádivkou plnit kachnu a zapéct, nebo ji jen dávat jako přílohu.
  • 5
    Pokud jste se rozhodli dát ji jako přílohu, předehřejte si troubu na 180 °C. Vlijeme zbytek vývaru a pečeme 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 30. 3. 2017
Klasická chlebová nádivka
Skvělý tip na nadívku😁