Klasická chlebová nádivka
70 min.
Ingredience
- 500gramůChléb toastový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 2kusyCeler - nať
- 2,5lžíceFenyklová semínka
- 2lžíceRozmarýn čerstvý
- 2,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2,5lžícePetržel - nať
- 375mililitrůVývar zeleninový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Toastový chléb nakrájíme na kostičky. Rozprostřeme ho do pekáčku a pečeme 10 minut na 150 °C.
- 2Mezitím ohřejeme máslo a olivový olej. Až se rozpustí přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, celerovou nať, fenyklová semínka, rozmarýn, sůl a pepř a necháme 20 minut dusit na mírném plameni. Když je zelenina měkká, odstavíme.
- 3Přidáme kostky chleba a 300 ml vývaru a nasekanou petrželku.
- 4Necháme hodinu odpočinout. Potom můžeme nádivkou plnit kachnu a zapéct, nebo ji jen dávat jako přílohu.
- 5Pokud jste se rozhodli dát ji jako přílohu, předehřejte si troubu na 180 °C. Vlijeme zbytek vývaru a pečeme 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 30. 3. 2017
Klasická chlebová nádivka
Skvělý tip na nadívku😁