Klasické bazalkové pesto podle Ramsaye

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
43 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
854 mg
Cukr
639 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi opražíme piniové oříšky a po vychladnutí je vsypeme do mixéru. Přidáme oloupaný česnek, bazalkové lístky, na kousky pokrájený sýr parmezán a krátce vše rozmixujeme. Při zapnutém mixéru pak pomalu přiléváme olej, podle chuti osolíme mořskou solí a okořeníme čerstvě mletým pepřem. Hotovou omáčku přendáme do vhodné nádobky, přikryjeme a uložíme do chladničky, ve které vydrží 5 dnů.
  • 2
    Pesto je výbornou přílohou k rybám, vložkou do těstovin a některých polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.