Klasický hovězí vývar s knedlíčky

150 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
12 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přední hovězí maso očistíme, kořenovou zeleninu oloupeme, cibuli neloupanou rozpůlíme, petrželovou nať posekáme nadrobno. Do játrové zavářky vmícháme jeden žloutek a na prkénku, posypaném strouhankou, tvoříme malé knedlíčky.
  • 2
    Do většího hrnce vlijeme vodu, přidáme maso, sůl, houby, cibuli. Když se polévka začne vařit, stáhneme plamen, aby jen probublávala. Až bude maso poloměkké, vložíme do polévky kořenovou zeleninu vcelku a libeček.
  • 3
    Maso dovaříme, vývar přecedíme, zavaříme do něj játrové knedlíčky. Po zhruba deseti minutách přidáme podle chuti nakrájenou vařenou zeleninu. Do hotové polévky vmícháme petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.