Klasický hovězí vývar s knedlíčky
150 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso přední
- 1,5litryVoda pitná
- 150gramůCeler bulvový
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
- 1kusPetržel kořen
- 1lžíceHouby sušené
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 50gramůStrouhanka
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceLibeček
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
12 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Přední hovězí maso očistíme, kořenovou zeleninu oloupeme, cibuli neloupanou rozpůlíme, petrželovou nať posekáme nadrobno. Do játrové zavářky vmícháme jeden žloutek a na prkénku, posypaném strouhankou, tvoříme malé knedlíčky.
- 2Do většího hrnce vlijeme vodu, přidáme maso, sůl, houby, cibuli. Když se polévka začne vařit, stáhneme plamen, aby jen probublávala. Až bude maso poloměkké, vložíme do polévky kořenovou zeleninu vcelku a libeček.
- 3Maso dovaříme, vývar přecedíme, zavaříme do něj játrové knedlíčky. Po zhruba deseti minutách přidáme podle chuti nakrájenou vařenou zeleninu. Do hotové polévky vmícháme petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.