Klasický kapr namodro
20 min.
Ingredience
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
12 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
904 mg
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli oloupeme a rozpůlíme, petrželovou nať drobně posekáme, kapra omyjeme a rozdělíme na porce.
- 2V hlubším kastrolu smícháme ocet s vodou, přidáme zeleninu, koření, sůl a svaříme. Do horkého vývaru vložíme porce kapra a vaříme probubláváním zhruba deset minut.
- 3Hotové porce vyjmeme z vývaru, vložíme na nahřáté talíře, podlijeme lžící vývaru, kapra zakápneme olivovým olejem, posypeme petrželovou natí a zdobíme plátkem citronu. Jako přílohu volíme vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.