Klatovská kulajda se sladkou smetanou
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 180gramůHříbky čerstvé
- 500gramůBrambory
- 0,5litrSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5litrVoda pitná
- 1,5lžičkyOcet kvasný lihový
- Vývar z koření
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
42 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli čistíme a pokrájíme na kostičky. Hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší plátky. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky. V hrnečku dohladka vymícháme smetanu s moukou.
- 2V menším rendlíku přivedeme k varu 0.5 l vody, vložíme do ní malý bobkový list, celý pepř, nové koření, tymián, špetku zázvoru a koření povaříme 10 minut.
- 3Do většího hrnce dáme rozpustit máslo, zpěníme na něm cibuli, přidáme houby, sůl, pepř a kmín. Promícháme a houby vydusíme (5-7 minut). Přilijeme 0.5 litru vody, scezený vývar z koření, vsypeme brambory a pomalu vaříme 20 minut. Jakmile jsou brambory měkké, přimícháme smetanu s moukou a vaříme ještě 5 minut.
- 4Kulajdu podle chuti dosolíme, přikyselíme octem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.