Klatovská kulajda se sladkou smetanou

50 min.
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
42 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli čistíme a pokrájíme na kostičky. Hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší plátky. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky. V hrnečku dohladka vymícháme smetanu s moukou.
  • 2
    V menším rendlíku přivedeme k varu 0.5 l vody, vložíme do ní malý bobkový list, celý pepř, nové koření, tymián, špetku zázvoru a koření povaříme 10 minut.
  • 3
    Do většího hrnce dáme rozpustit máslo, zpěníme na něm cibuli, přidáme houby, sůl, pepř a kmín. Promícháme a houby vydusíme (5-7 minut). Přilijeme 0.5 litru vody, scezený vývar z koření, vsypeme brambory a pomalu vaříme 20 minut. Jakmile jsou brambory měkké, přimícháme smetanu s moukou a vaříme ještě 5 minut.
  • 4
    Kulajdu podle chuti dosolíme, přikyselíme octem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.