Kližka na dijonské omáčce
125 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 30gramůZákladní hnědá omáčka
- 30gramůHořčice
- 150gramůMrkev kořen
- 1gramPepř černý mletý
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 10gramůMáslo čerstvé
- 400mililitrůVývar z hovězích kostí
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 1gramCukr krupice
- 1500gramůHovězí kližka
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kližku dle chuti posypeme solí a pepřem. Poté ji na oleji orestujeme ze všech stran. Orestované maso podlijeme zeleninovým vývarem a vložíme do vyhřáté trouby na 200 stupňů Celsia. Maso pečeme pod poklicí 105 minut.
- 2Mezitím, než upečeme kližku, připravíme omáčku. Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibulku. K cibulce přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a vše promícháme. Nakonec vše zalijeme hovězím vývarem a vaříme tak dlouho, dokud omáčka zlehka nezhoustne.
- 3Mírně zhoustlou omáčku promícháme s dijonskou hořčicí, rozmarýnem a zahustíme základní hnědou omáčkou. Dle chuti přidáme sůl, pepř a cukr.
- 4Touto omáčkou přeléváme pečenou kližku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.