Klobásníky
140 min.
Ingredience
- Na náplň
- 750gramůVepřový bok
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 8lžicVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaMajoránka
- 2lžíceStrouhanka
- Na potření
- 60gramůSádlo škvařené
- Na těsto
- 8mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaCukr krupice
- 25gramůDroždí
- 60gramůHusí sádlo
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMouka celozrnná špaldová
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1089 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
90 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem. Do misky rozdrobíme droždí, utřeme s cukrem a smícháme se lžící vlažné vody a lžící mouky. Necháme droždí vzejít.
- 2Do mísy prosejeme mouku, přidáme vykynuté droždí a všechny zbylé suroviny a vody tolik, abychom vypracovali hladké a nelepivé těsto. Pod utěrkou necháme na teple kynout. V průběhu kynutí těsto jednou promícháme.
- 3Vykostěný bůček bez kůže umeleme, přidáme všechny další suroviny (česnek utřeme) a alespoň 5 minut mísíme.
- 4Z propracovaného vykynutého těsta odkrajujeme kousky (zhruba 12 – 15 kusů) a do každého zabalíme část náplně. Dobře spojíme a spojenou stranou položíme na plech. Pod utěrkou necháme ještě asi 20 minut kynout. Poté potřeme rozpuštěným sádlem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme asi 8 – 10 minut. Poté teplotu snížíme na 170 °C a pečeme ještě asi 30 - 40 minut, čas závisí od velikosti klobásníků. Po upečení potřeme rozpuštěným sádlem a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.