Klobásy s brokolicí
55 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 5litrůVoda pitná
- 600gramůBrokolice
- 12mililitrůOlej olivový
- 60gramůŠalotka
- 2gramyChilli paprička
- 12mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůOlivy černé
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 850gramůKlobása bílá
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
34 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
136 mg
Postup přípravy
- 1Klobásy na povrchu propícháme vidličkou a dáme do pánve. Zalijeme 2 cm studené vody a necháme vařit 20 minut. V případě potřeby dolijeme teplou vodu.
- 2Větší hrnec naplníme vodou, osolíme ji a uvedeme k varu. Brokolici rozdělenou na růžičky v ní necháme vařit 5 minut, poté vodu slijeme a brokolici dáme stranou.
- 3Olivový olej necháme rozehřát na pánvi a opečeme na něm klobásy dozlatova. Přidáme pokrájenu šalotku, česnek a chilli. Smažíme 4 minuty, pak přilijeme vývar a citrónovou šťávu.
- 4Za vyšší teploty necháme vývar zredukovat na polovinu. Přidáme brokolici a pokrájené olivy, promícháme a necháme prohřát.
- 5Ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.