Klobásy s cibulí a mrkví nakyselo
25 min.
Ingredience
- 2decilitryOcet jablečný
- 2,5litryVývar zeleninový
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaHřebíček
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 4kusyKlobása bílá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
- 2V hrnci ohřejeme zeleninový vývar, přimícháme k němu ocet, bobkový list, hřebíček, pepř a sůl, přisypeme nakrájenou cibuli a mrkev a vše vaříme 10 minut. Potom hrnec sejmeme z ohně a do horkého vývaru vložíme klobásy na 10 minut.
- 3Teplé klobásy se zeleninou dáme na talíře, zalijeme nepatrně vývarem a podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.