Klobásy s čočkou a rajčatovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 400gramůKlobása uzená
- 20gramůOlej slunečnicový
- 80gramůCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 1kusBobkový list
- 15gramůSkořice celá
- 4gramyChilli koření mleté
- 30mililitrůOcet vinný červený
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- Čočka
- 1200mililitrůVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 1kusBobkový list
- 10gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 300gramůČočka zelená Puy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
26 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
14 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, mleté chilli koření, celou skořici a osmahneme. Zakápneme octem a jakmile se odpaří, přilijeme rajčata i s nálevem, podle chuti osolíme a opepříme. Vaříme zvolna asi 15 minut. Do jiného hrnce nasypeme čočku, zalijeme vodou, přidáme česnek, snítku petrželky, bobkový list, osolíme a vaříme zhruba 20 minut doměkka. Klobásy potřeme slunečnicovým olejem, vyskládáme na plech, vložíme do trouby a zvolna pečeme dozlatova.
- 2Čočku scedíme, petrželku a bobkový list vyhodíme, česnek nakrájíme nadrobno a smícháme s čočkou.
- 3Na talíře nalijeme trochu rajčatové omáčky, zasypeme čočkou a navrch položíme po jedné klobáse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.