Klobásy s kapustou
80 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 1kusCibule
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 700gramůKapusta hlávková
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 2kusyKlobása vepřová
- 2lžícePetržel - nať
- 3lžíceOlej stolní
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
877 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
51 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
14 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Omytou kapustu nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky.
- 2V kastrole rozehřejeme 2 lžíce oleje a osmahneme na něm cibuli. Přidáme kapustu, podusíme ji za stálého míchání asi 8 minut, poté ji osolíme a opepříme. Přidáme protlak, promícháme a ještě chvíli dusíme. Přilijeme vývar, povaříme 10 minut.
- 3Na pánvi rozpálíme zbylý olej a opečeme na něm klobásy.
- 4Ještě teplé brambory smícháme s nasekanou petrželkou. Na talíře rozdělíme klobásy, kapustu a brambory. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.