Kmínka s jáhlami
25 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 1,5lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
327 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou malou mrkev rozpůlíme a pokrájíme na tenké plátky. Omytou petrželku si pokrájíme nadrobno. Jáhly několikrát promyjeme v horké vodě a necháme je v sítu. (Promytím v horké vodě jáhly ztratí nahořkou chuť.)
- 2V hrnci přivedeme k varu 500ml zeleninového bujónu, dáme do něj jáhly, mrkev, kmín a pomalu vaříme 10 minut. Přidáme rozkvedlané vejce a polévku vaříme ještě 5 minut. Hotovou polévku dochutíme utřeným stroužkem česneku, 1/2 lžicí másla a podle chuti solí a pepřem.
- 3Polévku na talířích posypeme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.