Kmínka s jáhlami

25 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
327 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou malou mrkev rozpůlíme a pokrájíme na tenké plátky. Omytou petrželku si pokrájíme nadrobno. Jáhly několikrát promyjeme v horké vodě a necháme je v sítu. (Promytím v horké vodě jáhly ztratí nahořkou chuť.)
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu 500ml zeleninového bujónu, dáme do něj jáhly, mrkev, kmín a pomalu vaříme 10 minut. Přidáme rozkvedlané vejce a polévku vaříme ještě 5 minut. Hotovou polévku dochutíme utřeným stroužkem česneku, 1/2 lžicí másla a podle chuti solí a pepřem.
  • 3
    Polévku na talířích posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.