Knedlíčková polévka
55 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1,5litryHovězí vývar základní
- 150gramůMaso mleté - mix
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůNudle vaječné
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
28 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
532 mg
Cukr
157 mg
Postup přípravy
- 1Mleté maso osolíme a vytvarujeme z něj malé kuličky. Obalíme je v hladké mouce a osmažíme na přepuštěném másle. Kuličky vložíme do vařícího vývaru a vaříme je asi 30 minut.
- 2Před koncem vaření přidáme těstoviny, oloupaný, nasekaný česnek, opepříme a vše dovaříme doměkka.
- 3Nakonec do polévky vlijeme rozšlehané vejce a necháme přejít varem.
- 4Před podáváním polévku posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.