Knedlíčková polévka s kuřecím masem
130 min.
Ingredience
- 2kusyKuřecí křídla
- 1kusCibule
- 4kusyKuřecí stehna
- 2kusyBylinky čerstvé - svazek
- 60gramůMáslo čerstvé
- 300gramůBrambory
- 3kusyPórek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 170mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 30gramůStrouhanka
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
37 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Stehna, kousky cibule a mrkve a polovinu bylinek ponoříme v 1500 ml vody a 1 hodinu je na mírném plameni povaříme. Vývar scedíme a zbavíme ho tuku. Kuřecí stehna zbavíme kostí a nakrájíme ho na kousky.
- 2Na polovině másla vaříme na pánvi pokrájené brambory a plátky pórků. Přidáme 1 litr vývaru a koření, pokračujeme tak 15 minut, až zelenina změkne. Brambory pak s pórkem umixujeme a přidáme maso.
- 3Vedle si smícháme mouku, sodu, strouhanku, bylinky a koření. Přidáme 80 ml vody a vytvarujeme 8 knedlíčků, povaříme je v osolené vodě 20 minut.
- 4Na zbytku másla smažíme 8 minut křidélka. Pak je vložíme do polévky i se zbylým vývarem. Povaříme ji ještě 2 minuty a podáváme se smetanou a knedlíčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.