Knedlíčková polévka s kuřecím masem

130 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
37 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stehna, kousky cibule a mrkve a polovinu bylinek ponoříme v 1500 ml vody a 1 hodinu je na mírném plameni povaříme. Vývar scedíme a zbavíme ho tuku. Kuřecí stehna zbavíme kostí a nakrájíme ho na kousky.
  • 2
    Na polovině másla vaříme na pánvi pokrájené brambory a plátky pórků. Přidáme 1 litr vývaru a koření, pokračujeme tak 15 minut, až zelenina změkne. Brambory pak s pórkem umixujeme a přidáme maso.
  • 3
    Vedle si smícháme mouku, sodu, strouhanku, bylinky a koření. Přidáme 80 ml vody a vytvarujeme 8 knedlíčků, povaříme je v osolené vodě 20 minut.
  • 4
    Na zbytku másla smažíme 8 minut křidélka. Pak je vložíme do polévky i se zbylým vývarem. Povaříme ji ještě 2 minuty a podáváme se smetanou a knedlíčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.