Knedlíčky z jater nebo sleziny
25 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůJátra vepřová
- 3lžíceHovězí vývar základní
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1lžíceStrouhanka
- 0,5stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
82 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
99 mg
Cukr
219 mg
Postup přípravy
- 1Vejce utřeme se sádlem a trochou strouhané housky. Mírně opepříme, přidáme špetku majoránky, česnek utřený se solí. Poté přidáme jemně namletá játra a přibližně 3 lžíce strouhané housky zvlhčené mastným vývarem.
- 2Směs řádně rozmícháme a necháme chvíli odstát, aby nám zhoustla.
- 3Po zhoustnutí budeme tvořit malé knedlíčky, které rovnou vhazujeme do vývaru.
- 4Knedlíčky vaříme 8 - 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.