Knedlíčky z mletého masa v jablečné kari omáčce

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
24 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté maso smícháme se žloutky, nasekanými bylinkami a solí. Dobře promícháme a podle potřeby přisypeme trochu hladké mouky.
  • 2
    Ze směsi tvarujeme mokrýma rukama menší kendlíčky, vhazujeme je do vroucí vody v hrnci a vaříme asi 15 minut.
  • 3
    Uvařené knedlíčky rozdělíme na talíře a podáváme s jablečnou omáčkou.
  • 4
    Příprava omáčky: Oloupaná, omytá jablka nadrobno nakrájíme, vložíme do kastrolu a přisypeme kari koření. Dusíme téměř do úplného rozvaření.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.