Knedlíčky z tresky s koprovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 900gramůTreska aljašská
- 2kusyRohlíky bílé
- 40mililitrůMléko polotučné
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůStrouhanka
- 6gramůPepř černý mletý
- 9gramůSůl
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 1kusBobkový list
- 2gramyNové koření celé
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 100gramůKřen
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
18 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rybu očistíme, stáhneme kůži, vykostíme. Na másle osmažíme cibulku nadrobno, přidáme nakrájený rohlík namočený v mléce a vše i s rybou umeleme na masovém strojku. Přidáme vejce, strouhanku, sůl a pepř a dokonale promícháme.
- 2Zbytky z ryby, kořenovou zeleninu a koření přivedeme k varu, z promíchané hmoty vytvoříme kuličky a vhodíme do vývaru. Vaříme asi 20 minut, vyjmeme a necháme okapat na cedníku. Podáváme s křenovou omáčkou ze zakysané smetany a nastrouhaného křenu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.