Knedlíčky ze strouhanky se slaninou, špenátem a česnekem
24 min.
Ingredience
- 500mililitrůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 130mililitrůMléko polotučné
- 100gramůSlanina vepřová
- 2špetkySůl
- 2lžícePetržel - nať
- 2litryVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a necháme zchladnout. Špenát necháme rozmrazit, přes síto necháme odkapat vodu.
- 2V míse smícháme strouhanku, vlažné mléko s rozšlehaným vejcem, okapaným špenátem, česnek utřený s dvěma špetkami soli, drobně posekanou petrželkou a slaninou. Vymícháme hladkou hmotu, ze které vytvarujeme na vále posypaném lžící strouhanky váleček, z něj nakrájíme kousky a zakulatíme z nich knedlíčky. Připravené knedlíčky asi velikosti pingpongového míčku a zhruba sedm minut vaříme ve vroucí vodě osolené špetkou soli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.