Knedlíky z brambor, rohlíků, slaniny a bylinek
65 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory vařené ve slupce
- 80gramůSlanina vepřová
- 6kusůRohlíky bílé
- 3lžícePetržel - nať
- 1,5lžíceMajoránka čerstvá
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Na obalení knedlíků
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Na vaření
- 2,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory ve slupce oloupeme, pokrájíme je na malé kostičky, které dáme do mísy. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky, vysmažíme je dozlatova, a bez omastku je přidáme k bramborám. Rohlíky nakrájíme na větší kostky, které osmažíme dozlatova na zbylému omastku ze slaniny. Zelenou petrželovou nať a snítky majoránky omyjeme, vodu setřepeme, drobné lístky otrháme a posekáme nadrobno. Očistíme si 1 malou cibuli a 2 stroužky česneku. Cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme v pánvi na másle. Česnek prolisujeme.
- 2Všechny připravené ingredience dáme do mísy k bramborám, ještě přidáme vejce, směs ochutíme solí, pepřem, posypeme hladkou moukou a vařečkou vzniklé těsto promícháme.
- 3V širším a hlubokém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Pomocí rukou těsto znovu prohněteme a vytvoříme koule o průměru asi 6cm. obalíme je v hladké mouce, aby držely pohromadě. Vkládáme je pomalu do vroucí vody a vaříme pod poklicí asi 16-20 minut. Občas je vařečkou promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Jakmile vyplavou na povrch, necháme je ještě asi minutu vařit. Jeden knedlík vyjmeme děrovanou vařečkou, rozkrojíme ho na polovinu a přesvědčíme se, jestli je uvařený. Pokud ano, knedlíky vybereme z vody, dáme je na talíře, rozkrájíme je na poloviny a podáváme jako přílohu i samostatně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.