Knedlíky z Opavského kláštera
60 min.
Ingredience
- 4kusyRohlíky bílé
- 80gramůCibule
- 2lžíceKerblík
- 1lžícePetržel - nať
- 3decilitryVývar zeleninový
- 0,5lžičkaSůl
- 200gramůHrášek
- 4decilitryVoda pitná
- 6kusůVejce slepičí
- 0,5gramMáslo čerstvé
- 3špetkyPepř černý mletý
- Na potření
- Na vaření
- 4litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
15 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Žemle pokrájíme na kostičky, vsypeme do mísy. Ve větší misce dobře vyšleháme 6 vajec se lžičkou soli, pepřem, přilijeme zeleninový vývar a znovu prošleháme. Touto směsí zalijeme rohlíky. Promícháme a necháme je namočené minimálně 10 - 15 minut. Mezitím očistíme cibuli, kterou v pánvi na rozpáleném másle osmažíme do zlatova. Jakmile cibule trochu zchladne, přidáme ji k rohlíkům i s omastkem. Omyjeme kerblík, petrželku, bylinky pokrájíme nadrobno. V redlíku přivedeme k varu 5 dl vody. Mražený hrášek vložíme do vroucí vody, necháme přejít varem, hned scedíme, promyjeme pod studenou vodou a okapaný spolu s bylinkami přidáme k rohlíkům. Těsto dobře promícháme, podle potřeby přidáme na zahuštění strouhanku. V širším hrnci přivedeme k varu 4 litry vody s 0,5 lžicí soli. Těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme na 2 části, z každé vytvoříme podlouhlý knedlík přibližně o průměru 7 - 8 cm. Ty následně vložíme do vroucí vody a pomalu vaříme 15 minut, poté je opatrně otočíme a povaříme dalších 15 minut.
- 2Uvařené knedlíky vyjmeme, potřeme čerstvým máslem, nakrájíme nití na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.