Koblihy z tresky a brambory
60 min.
Ingredience
- 120gramůBrambory
- 6decilitrůVoda pitná
- 2lžícePetržel kudrnka
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůTreska aljašská
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceMajoránka
- 1kusCitrony
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2,5decilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
75 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jednu velkou bramboru (asi 120 g) omyjeme a ve slupce dáme do rendlíku se 4 dl vody a uvaříme ji doměkka. Uvařenou bramboru oloupeme a nastrouháme do misky.
- 2Omyjeme petrželku kudrnku a drobně ji pokrájíme. Očištěnou cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno a v pánvi na másle zpěníme a jakmile začne chytat zlatou barvu, odstavíme ji z plotny a necháme vychladnout. Filety z tresky pokrájíme na menší kusy, dáme je do hrnce, přilijeme 2 dl vody a pod poklicí dusíme asi 10 minut. Tresku scedíme přes síto a necháme vychladnout, poté maso smícháme s bramborou, přidáme žloutky, sůl, pepř, petrželku, majoránku, cibuli s česnekem i omastkem, vidličkou vše rozmačkáme a dobře promícháme. Pak zapracujeme sníh z bílků.
- 3V pánvi si rozpálíme na správnou teplotu větší množství oleje. Pomocí 2 lžic těsto nabíráme a tvarujeme do kuličky. Smažíme je z každé strany dozlatohněda (z každé strany asi po 1-2 minutách). Usmažené koblížky z tresky vyjmeme z omastku a necháme je chvíli na papírové utěrce okapat. Podáváme je s citronem nakrájeným na osminky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.